Vandaag wilde ik een bestaande MySQL database omzetten naar een SQlite database. Ik had geen zin om zelf SQL statements in te moeten gaan voeren en ik ging ervanuit dat meer mensen ditzelfde probleem al hadden gehad. En dat klopte! :)

Hieronder de oplossing die voor mij het eenvoudigste was.

De conversie

Zelf ben ik momenteel geswitched van Ubuntu naar Windows omdat mijn oude laptop problemen heeft met de nieuwe kernel (geen USB/Wifi). Vandaar dat ik ook op zoek was naar een eenvoudige oplossing voor op mijn Windows-installatie.

Windows

De Windows-versie die ik vond is een 'unlimited trial' versie met beperkingen op karakters, maar deed het voor mij prima, aangezien het puur ging om een simpele test-database, die ik in mijn productieomgeving kan gebruiken, zonder tegen de beperkingen van de hosting provider aan te lopen.

De converter vind je hier: https://dbconvert.com/sqlite/mysql/.

Het is slechts even een aantal installatiestappen doorlopen, je MySQL-connectie invoeren en een SQlite output-file kiezen.

Daarna heb je binnen 5 minuten een lokale (test-)database! :)

Lees hier hoe je deze zelf kunt gebruiken.

Voor Linux-users

Kijk hier voor een handig .sh scriptje dat ook zou moeten werken:

https://gist.github.com/esperlu/943776#file-mysql2sqlite-sh

Simpel te gebruiken via:

$ ./mysql2sqlite mysqldump-opts db-name | sqlite3 database.sqlite
$ ./mysql2sqlite --no-data -u root -pMySecretPassWord myDbase | sqlite3 database.sqlite